חרדה היא הפרעה נפשית הגורמת לדאגות יתר, עצבנות ואי שקט. זה מאופיין בתסמינים פיזיים כמו קוצר נשימה, קצב לב מוגבר ורעידות.
חשוב לציין כי התקפי חרדה אינם זהים להתקפי פאניקה. התקפי פאניקה הם רגשות פתאומיים של אימה או אבדון מתקרב. התקפי חרדה עלולים לגרום לפאניקה אך לרוב אינם חזקים כמו התקף פאניקה. הם גם לא נמשכים זמן רב כמו התקף פאניקה שיכול להיות בין 5 דקות לשעה או יותר.
חרדה יכולה להיגרם גם מגורמים אחרים כמו מתח, דיכאון, טראומה ומחלות כרוניות. הטיפול הנפוץ ביותר בחרדה הוא טיפול תרופתי כגון תרופות נוגדות דיכאון או תרופות נוגדות חרדה, אך ישנם טיפולים שונים אחרים שניתן להשתמש בהם כדי לסייע בחרדה כולל טיפול ושיטות טיפול הוליסטיות כמו יוגה ומדיטציה.
טיפול הוליסטי באופן כללי ובחרדה
טיפול הוליסטי בחרדה הוא סוג של טיפול המתמקד באדם השלם. המטרה היא להתייחס לנפש, לגוף ולרוח כאחד.
גישה הוליסטית תכלול לרוב מגוון טיפולים וטיפולים שונים כגון:
- עיסוי
- דיקור
- יוגה
- מדיטציה
- טיפול קוגניטיבי התנהגותי
- היפנוזה
היתרונות של טיפול הוליסטי הם שהוא יכול לעזור עם בעיות פיזיות כמו כאבים כרוניים או כאבי ראש. זה יכול לעזור גם עם בעיות נפשיות כמו מתח או חרדה.
הטיפול ההוליסטי הוא גישה לריפוי המתחשבת באדם כולו ולא רק במחלה ספציפית. זה גם קשור לסביבה ולמה שקורה בסביבה הזו.
מהם הגורמים להתקף חרדה?
התקפי חרדה, הידועים גם כהתקפי פאניקה, הם תקופות של פחד עז ומצוקה רגשית. הם מסומנים על ידי תסמינים פיזיים כגון לב דופק, כאבים בחזה, סחרחורת או רעד.
הגורמים הנפוצים ביותר להתקפי חרדה כוללים:
- דיבור בפני קהל
- אינטראקציות חברתיות
- נהיגה
- לחץ כלכלי
- קהל גדול/שטחים ציבוריים
התקפי חרדה הם תחושות פתאומיות ועזות של פחד, אימה או אבדון מתקרב.
התקפות אלו יכולות לקרות לכל אחד. הם שכיחים יותר אצל אנשים שסבלו מהפרעות חרדה במשך זמן רב.
מהם התסמינים של התקף חרדה
התסמינים של התקף חרדה עשויים לכלול:
- לב פועם או דופק מהיר
- כאבים בחזה
- הזעה
- תחושת חנק
- בחילה או מצוקה בבטן
- רעד או רעד
- קשיי נשימה או קוצר נשימה
- סחרחורת, סחרחורת או עילפון
- צמרמורת או גלי חום
מה עליכם לעשות כאשר יש לכם התקף פאניקה
כאשר יש לכם התקף פאניקה, חשוב לדעת מה לעשות.
הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא לנשום עמוק. נשימה עמוקה תעזור לגוף שלכם לווסת את האדרנלין שגורם לכם להרגיש חרדה ואי נוחות. הדבר הבא שעליכם לעשות הוא למצוא מקום בטוח בסביבתכם בו תוכלו לשבת או לשכב ולעצום עיניים. זה יאפשר לגוף שלכם להירגע ולחזור לשגרה.
חשוב גם לא לנסות יותר מדי לשלוט בחרדה כי זה רק יחמיר את התסמינים. אם התסמינים נמשכים, פנה לעזרה מקצועית מרופא או מטפל המתמחה בטיפול בהפרעות חרדה
כאשר מרגישים חרדה, חשוב להימנע מהתנהגויות שעלולות להגביר את רמות החרדה. לדוגמה, הימנע מניסיון לשלוט בחרדה כי זה רק יחמיר את התסמינים. חשוב גם להימנע מדברים כמו קפאין, ניקוטין ואלכוהול מכיוון שהם יכולים להשפיע באופן משמעותי על הרווחה הנפשית של האדם. אם התסמינים נמשכים והם חמורים מספיק, פנה לעזרה מקצועית מרופא או מטפל המתמחה בתחום
אנו מקווים שמאמר זה עזר לכם לקבל רקע בנוגע לטיפול הוליסטי בחרדה הטוב ביותר עבורכם, מקווים שהמלצתנו עזרה לכם, ומאחלים לכם בריאות איתנה לאורך כל הדרך והצלחה בכל טיפול אשר תבחרו לעשות.